alku.jpg

Päätin eilen, että lopetan opintoni yliopistolla. Tänään ostin lentoliput ja perustin blogin. Huomenna on lähtö. Aion viettää koko loppuvuoden harvaanasutulla saarella, kaukana kaikista näistä lopuista, joita olen kohdannut viimeisen vuoden aikana. En ole kertonut vielä kenellekään, ehkä lähetän linkin blogiini lentokentältä. Tai ehkä soitan äidille kuitenkin, sanon että tarvitsen uuden alun ja lopetan puhelun ennenkuin hän ehtii puhua minulle järkeä.

En ole koskaan ollut järkevä ja äitini tietää sen kyllä. Mitä enemmän olen yrittänyt, sen pahemmin kaikki on mennyt pieleen... aina. Menin naimisiin, erosin ennenkuin olimme ehtineet olla aviopari vuottakaan. Menin ammattikorkeaan, lopetin ensimmäisen vuoden jälkeen. Aloitin tänä syksynä opinnot yliopistolla, lopetin ne eilen. En tiedä mitä tekisin elämälläni, enkä sitä kuka olen, mutta tahdon oppia tietämään. En ole löytänyt itseäni ihmissuhteista, opiskeluista tai uravalinnoista, enkä tiedä löydänkö itseäni kaukaiselta saareltakaan, mutta aion antaa sille mahdollisuuden. Ja ennenkaikkea aion antaa itselleni aikaa katsella kaikkea tapahtunutta, viipyä pitkään rannalla, nauttia taas valokuvaamisesta, piirtämisestä ja musiikista. Aion elvyttää sisimpäni. 

Aion kirjoittaa tähän blogiin unelmista ja haaveistani, kun taas löydän sellaisia. Kirjoitan runoja ja tarinoita, päiväkirjamerkintöjä. Ketä ikinä te siellä olettekin, pysykää kuulolla. Huomenna on lähtö.